Lyssna inåt, själen ljuger aldrig

Vi människor lever i en vardag där vi ständigt överöses av information från alla håll och kanter. Både på arbetsplatsen, skolan, tv:n, framför surfplattan, telefonen, facebook, nyheterna, program, i tidningar, reklam etc. Vi får ta in alldeles för mycket och får uttrycka oss alldeles för lite. Dessutom ifrågasätter vi så sällan all den information vi ständigt matas med. Hur ska man veta vad som är sant eller falskt, rätt eller fel, bra eller dåligt? Det är inte alltid vi reflekterar över det, utan vi förlitar oss på det samhället vi lever i bara vill oss väl med all information. Men tyvärr så influeras världssamhället alldeles för mycket av girighet, pengar och makt. Se bara på all miljöförstöring, både lokalt och globalt. Se på alla människor som svälter och vilka hänsynslöst stora löner våra politiker och andra högt uppsatta håvar in. Se på alla de djuren som utrotas eller är utrotningshotade. All skog som skövlas ner i mängder. Se på alla krig där våra bröder och systrar har ihjäl varandra, förblindade av hat och rädslor.

 

’’Vart är världen på väg egentligen?’’ är något man ofta hör i samband med mänsklighetens situation. Jag vet att många är medvetna om hur pengar och makt styr människan, men vi beskyller ofta andra och klagar över att  politikerna inte tar ställning – för vad ska jag som individ göra? Jag kan ju inte bekämpa krig, mätta världens hunger eller stoppa all miljöförstöring. Jag håller med. Men varför se till de omöjliga istället för att se våra möjligheter? Som individ har jag så otroligt stor kapacitet att förbättra världen. De allra viktigaste och mest storslagna jag kan göra är: Bli medvetna om vår egen roll och börja lyssna inåt. Varför? Jo - Syftet med den här bloggen är att vägleda dig till ditt inre där du finner din kraft, din motivation, din passion och når dina djupaste drömmar och önskningar. Att lyssna inåt innebär att bli medveten om sina känslor man bär på. Alla människor vill innerst inne väl och varje människa bär på så otroligt mycket kärlek och visdom. Vi föds med en naturlig empati och känsla för rätt och fel. Men under vår uppväxt får vi tyvärr inte lära oss att bevara eller utveckla detta, utan vi lär oss att vi inte kan någonting från början utan måste utbildas med samhällets kunskaper. Vi ser på våra världsproblem som något komplicerat och utan enkel lösning. Men det finns det! Nycklarna till en bättre värld bär vi redan inom oss, även om de är djupt begravda i vissa så finns det inom varje människa. Nycklarna är kärlek och visdom. Kärlek bygger medkänsla. Visdom bygger sunt förnuft.

 

 

Vi föds med en längtan efter gemenskap, glädje, trygghet och kärlek. Men ju äldre vi blir, ju mer formas vi till normerna och stänger av våra inre känslor, kunskap, medkänsla osv. För vi får lära oss från vårt samhälle vad som är rätt och fel, så vi behöver inte känna efter själva. Vi får lära oss kunskap som kan mätas, räknas ut, granskas och kontrolleras för att sedan konstateras och skrivas ner i läroböcker och media. Vi anser oss smarta men vi glömmer bort den viktigaste kunskapen. Nämligen hjärtats kunskap. För att den är svår att förstå sig på, den kan inte mätas på samma sätt, den kan inte räknas ut, granskas och skrivas ner på papper lika lätt, just eftersom de är en känsla.

 

Varför är våra känslor så viktiga? För att de är de som skiljer oss från robotar. För att lösa alla världsproblem behöver vi gå till botten med dem. Vad är roten till att girighet och ego? Brist på kärlek. Vi tror att materia ska göra oss lyckliga, men vad som verkligen får oss att må bra är kärlek och gemenskap.

 

Därför behöver vi lyssna inåt. Ta fram vår kunskap vi bär inom oss. Vi behöver lära oss om kärlek och respekt genom att visa att det finns i varje människa! Det finns i våra handlingar, våra val, i våra relationer både till oss själva och alla andra. Vi behöver förstå och visa på att det är okej att visa känslor. Vi har rätt att känna precis det vi känner och vi har även rätt att uttrycka detta trotts att normera säger nej.

 

Men något som är minst lika viktigt i denna lära om kärlek är fokusera på framtidens generation, dvs. våra barn. Om man i dagens barnuppfostran hade lagt större vikt att lära om respekt och kärlek. Hur viktigt det är att vara sig själv och lyssna på magkänslan och lära om våra likheter i stället för olikheter så skulle alla krigen dö ut. Vi behöver lägga mindre vikt på ytan, utseende, det materiella och större vikt på människans känsloliv, de vi bär inom oss. Det är så man utrotar girighet och ego som är grunden till våra stora världsproblem. Hat föder hat och kärlek föder kärlek. Därför är det så viktigt att vi sprider kärlek, förståelse och medkänsla istället för rädsla och hat.

 

För att bli tillsynes lyckad i vår värld ska vi lyckas anpassa oss och bli en del av det samhälle vi lever i. Men det är dags att sätta ner foten och fråga oss själva om vi vill vara en del av de som förstör vår planet. Om vi vill vara en av de där personerna som börjar dagen med att så hjälplöst informeras om världskrig och miljöhot via nyheterna, för att sedan gå till jobbet och beklaga oss över vår sjuka värld? Förändringen ligger faktiskt i dig om mig. Vi ska lära oss att våga tro på oss själva och visa våra medmänniskor och jordsyskon (alla varelser på jorden) respekt. Rasism, sexism eller speciesism. Detta är tre saker som vi inte föds med, så låt oss inte influeras av det. Våga lyssna inåt och tro på det som finns där!










Kommentarer




Skriv en kommentar

NAMN
Kom ihåg mig?


E-MAIL (publiceras ej)


BLOGG/HEMSIDA


KOMMENTAR