Äta för att leva eller dö, vad väljer du?

Vet inte hur ofta jag hör andra skämta om något i stil med ''Man får ju cancer av all mat nu för tiden så det spelar ju ingen roll vad man äter''. Visst ligger det något i detta. Om man går in i en vanlig livsmedelsaffär så är nästan allt på ett eller annat sett dåligt/ skadligt för hälsan. Några av det största anledningarna till detta brukar vara socker, fett, salt, kemikalier, protein, konstgjorda ämnen med mera. Inte nog med att vi medvetet intar för mycket skräpmat, utan även sånt som vi tror är nyttigt kan vara en fara för hälsan. Som exempelvis, o-ekologiska frukt och grönsaker som ofta medför gifter till kroppen. Även mejeriprodukter, kött, gluten, ris osv är ofta mer skadligt för vår hälsa än vad vi tror. 
 
Jag försöker handla så ''ren'' mat som möjligt, alltid ekologiskt om det går, gärna raw. Tänk att: Ekologisk = giftfritt. Raw = det flesta nyttiga ämnen (vitaminer, mineraler) är antagligen kvar i varan. 
 
Visst kan skräpmat vara gott då och då, men i princip allt vi äter är mer eller mindre skräp. Vi får nog i oss mer gifter och skadliga ämnen än vad vi får i oss (naturliga) vitaminer och mineraler som är a och o för att vår kropp ska fungera som den ska och inte kollapsa - vilket den ofta gör för de flesta i tidig ålder. Man får cancer, hjärt och kärlsjukdomar, diabetes, problem med njurar, lever, leder - och vi ska inte ens nämna alla som har problem med mage och tarm, redan som barn. Nästan all ohälsa orsakas och utvecklas av av dålig mat och stress.
 
 
Med detta inlägget vill jag inte säga att alla bör leva på ekologiska frukter och grönsaker, men vi borde bli mer medvetna om vad vi matar vår kropp med. Fråga dig själv innan varje måltid - gynnar denna mat mitt liv (i form av bättre hälsa) eller gynnar den min död? (i form av farliga, kemiska eller giftiga ämnen). Tack vare att folk faktiskt blir mer medvetna ökar utbudet på ekologisk och ren mat, men det är en långt väg kvar. Förhoppningsvis kommer det inte finnas giftiga/ o-ekologiska varor kvar i framtidens matbutiker. Men det är vårt ansvar att se till. 
 
Livsmedelsindustrin finns inte till för att vi ska må så bra som möjligt, de vill att vi ska bli beroende av olika varor och äta så mycket som möjligt, inte så bra som möjligt. Sedan har vi läkemedelsindustrin som tjänar pinsamt mycket på vår dåliga hälsa med tabletter hit och sjukdomar dit. Vi får helt enkelt ta och sparka oss själva i baken, vakna upp och gå mot zombie-strömmen om vi vill leva ett hälsosammare och friskare liv :) 









Kommentarer




Skriv en kommentar

NAMN
Kom ihåg mig?


E-MAIL (publiceras ej)


BLOGG/HEMSIDA


KOMMENTAR