Slut fred med dig själv

Av alla 7 miljarder människor på jorden finns det bara en person som hindrar dig ifrån att göra de du verkligen vill och drömmer om. Den personen är du. Det finns ingenting som kan motarbeta dig lika mycket som dina egna tankar. Dina drömmar och mål kommer utan tvekan känns helt omöjliga att nå så länge du inte tror på dig själv och din potential. Den där kritiska rösten i huvudet som hela tiden påminner oss om att vi inte är tillräckligt bra, inte tillräckligt attraktiva osv. känner du igen den? Du är inte ensam, alla har vi den. Men vi kan välja att inte lyssna, då det inte finns någon som helst sanning i det hela, det är bara en drös negativa tankar som snarare hör hemma soporna än i ditt huvud. De flesta människor är styrda av sina egna tankar, men vi kan faktiskt ta kontrollen och vända på det, så att vi istället kan styra våra tankar till att peppa oss själva, motivera till ett bättre liv och stärka vår hälsa.
 
Test: Nämn eller skriv ner 10 saker du gillar med dig själv och 10 saker du inte gillar med dig själv. Vilken lista gick 
snabbast? Under de senaste åren har jag bett 4-5 olika personer (i olika sammanhang) att skriva ner en topp-10 lista med saker som de gillar med sig själva, i princip alla har sett detta som en omöjlig uppgift och haft det kämpigt att ens komma på 5 st. Hur sjukt är det inte, egentligen?

Den enda människan som du faktiskt tvingas leva med ifrån den dagen du föds tills den dagen du tar ditt sista andetag - är du själv. Hade det då inte vart skönt att leva ihop med en person som du faktiskt trivs med? Eller ännu bättre, en bästa vän som du känner dig trygg med och till och med älskar, tänk vilken förutsättning till ett lyckligare liv! För även om vi är vår egen sabotör i livet, kan vi faktiskt vända på det, och bli vår egen hjälte. 
 
Att älska sig själv är inte egoistiskt. Jag vill uppmuntra dig att älska dig själv och att vara din egen bästa vän. Tänk efter lite, vad innebär det att vara någons bästa vän? Förhoppningsvis så, vill man alltid personens bästa, att vännen ska må bra, följa sina drömmar, tro på sig själv och jobba med något som man älskar. Dessutom kan du alltid vara ärlig mot personen i fråga och har inga problem att ge konstruktiv kritik, i syfte att hjälpa personen att utvecklas. Däremot skulle du aldrig trycka ner din vän och få henne/honom att känns sig usel. Man vill inte heller ha en bästa vän som har världens största ego, och går runt och tror att hon är störst, bäst och vackrast. Jag är övertygad om att du hellre skulle önska din vän lycka och kunskap framför rikedom och lyxliv. Förstår du hur jag tänker?

Vi söker alltid efter bekräftelse, ändå blir vi aldrig mätta på det. Vi kommer inte fylla vårt bekräftelsebehov fören vi själva inser att vi faktiskt är tillräckligt bra, vi duger och vi är värda att älska. Fundera på hur du ser på dig själv och varför? Hur bra är du på att peppa, stötta, trösta, förlåta och älska dig själv? Hur hade du vart mot dig själv ifall du va din egen bästa vän, vad hade vart annorlunda? Mer inlägg om vikten av att älska sig själv och hur man ska gå tillväga kommer att komma upp, dela gärna med er av synpunkter och reflektioner! :)
 









Kommentarer




Skriv en kommentar

NAMN
Kom ihåg mig?


E-MAIL (publiceras ej)


BLOGG/HEMSIDA


KOMMENTAR