En planet. Ett hem.

....och där med en familj. Men jag tror vi glömmer det ibland. Som familjer ofta gör så tjafsar vi, bråkar, förlåter, växer och utvecklas tillsammans.
 
Jag tror att allt vi människor vill ha och stärvar efter innerst inne är samhörighet och kärlek. Inte bara den romantiska sorten, utan all kärlek, ''den storta kärleken''. Att känna trygghet, harmoni, tilit, att älska andra och sin omgivning och att bli uppskattat och älskad för den man är, utan att behöva göra sig till. Det är liksom kärnan i oss alla, men i den här världen vi lever får vi med en gång lära oss att vi inte duger som vi är. Vi måste alltid göra någonting för att vara bra och ändå är vi inte tillräckliga. Det är inte så svårt att se det, har du gått i skolan? Haft ett arbete? Kollat på tv? Läst en tidning? 
 
Att folk lever i rädsla och försvarsställning, bråkar, misshandlar, flyr verkligheten med missbruk, har i hjälvarandra. Det är inte naturligt. De föddes inte in i den rollen. Men en av de största plågorna som varje människa, varje barn och varje individ ständigt matas med, är att vi inte duger. Skolsystem, arbetsplats, tv, facebook, tidningar, radio och diverse media. Vi måste hela tiden göra något, prestera, liksom konsumera, för att känna oss bättre till mods. 
 
Vi har inte bara ett ansvar att stå upp för och ta hand om planeten som vi tömmer på resurser, vi har ett ansvar om att ta hand om vår familj, allra främst oss själva, men även våra syskon. Vårda jordsyskon,
 
Vi kanske inte kan påverka systemet själva på egen hand, men vi kan påverka varandra. Ge stöd åt andra. Att ge kärlek och övertyga nära och kära att dem duger, det gör underverk, och ännu större undervärk gör det om du kan övertyga dig själv likaså. 
 
I varje person som vi kastar fördomar på och kallar idiot, vare sig det är missbrukaren eller surkärringen i huset bredvid, - så finns det ett barn där som aldrig dög. Kanske var allt som dem någonsin behövde, att få känna stöd, trygghet och kravlös kärlek från sina medmänniskor. 
 
Vi tänkter så mycket i symptombanor, hur ska vi lösa kriminallitet och göra samhället säkrare? Vi kan stifta diverse lagar och håna varandra bäst vi vill, men det löser aldrig konflikten.Som i sin tur beror på rädlsa och separation. Det löser vi med just det, trygghet och kärlek. Med innebörden av dem två orden, tror jag, eller nej .  jag vet, att vi kan lösa jordens konflikter.
 
 
 
 









Kommentarer
2016-05-24 - 15:09:50

!!! <333




Skriv en kommentar

NAMN
Kom ihåg mig?


E-MAIL (publiceras ej)


BLOGG/HEMSIDA


KOMMENTAR