Starta dagen med energiboost

Godmorgon! Ni som känner mig vet att jag är helt galen i frukt-smoothies. Idag kände jag mig lite krasslig så jag bestämde mig för att starta dagen med en rå vitamin- och färgrik smoothie för att boosta immunförsvaret lite extra.
 
Smoothies är perfekt som frukost, lunch eller mellanmål då det går snabbt och lätt att fixa iordning (allt du behöver är en mixer och massa frukt). Det innehåller inga animaliska eller onaturliga ämnen. Dessutom är det så himelskt för hälsan då frukt och grönsaker är så rika på viatminer, mineraler och andra nyttiga ämnen (rekomenderar starkt att välja ekologiskt, gifter vill vi inte ha i oss). Här är receptet:
 
Rå Färgrik Smoothie.
 
Du behöver: En mixer, 1-2 bananer, ett äpple, 2-3 dl rå apelsinjuice (pressa själv eller köp färdigi matbutik), ½ citron, en mango, 1-2 dl hallon, 1-2 dl blåbär (Mätte inte exakt, gå efter känslan. Det gör inget om det blir massa över, då har du till flera måltider!)

1. Skiva ner banan, Äpple, mango och tillsätt apelsinjuicen samt pressa ner en halvcitron. Mixa, häll upp en tredjedel i din bägare (OBS, du ska alltså ine hålla upp allt, absolut inte mer en hälften)

2. Häll i hallon. Mixa. Häll upp en tredjedel. 

3. Häll i blåbären. Mixa. Fylla nu bägaren till toppen! Visst är de totalt onödigt att göra i tre steg när man kan mixa allt på en gång, men fint blir de ju, kan ju vara kul att piffa till om man ska bjuda någon på smoothien!

4. Drick som den är eller med sugrör eller varför inte toppa med bär, nötter, fröer eller ännu mer frukt och äta med sked i en skål? Tips! Om du har fryst frukt när du mixar kan det nästan bli som lös sorbet-glass, nom!
  
Enkel sammanfattning av receptet för den som snabbt och enkelt vill spara ner i datorn/ mobil eller dela vidare
 
Som jag nämnde innehåller frukt och bär så otroligt många bra ämnen, som exempel kan jag ta upp det tre huvudingridienserna i denna smoothie, mango, hallon och blåbär: 
 
Mango - Högt innehåll av fibrer, A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, B9 -Folsyra, B6 och antioxidanter. Det hjälper till att skydda din hud mot solen, bra för cellskador och är dessutom fiberrik så det främjar matsmältningen. Det är även bra för synen och stärker immunförsvaret. Läs mer om mango och dess egenskaper härhär och här.

Hallon - Högt innehåll av C-vitamin, folsyra, järn, magnesium, kalcium, kalium och antioxidanter.Det är även antiinflammatoriskt,slemlösande och avgiftande. De är precis som mangon, fiberrika, och hjälper till att reglera kolesterolhalten i kroppen. Det innehåller även ellagsyra som är bra mot cancer. Bra mot virus och svamp, främjar även fettförbärnningen. Läs mer här, här och här

Blåbär - Högt innehåll av fibrer, C-vitamin, Antioxidanter. Otroligt bra för huden, ögon och synen. Bra för blodcirkulationen, åderbrock och inflammationer. Motverkar blodproppar och högt blodtryck samt sänker de farliga LDL-kolesterolet i kroppen. Det är bra mot diabetes då det reglerar blodsockret. Även bra mot urinvägsinflammation, magen och för de som har IBS. Det har även visat sig ha effekt på colon-cancer. Läs mer om blåbär och dess egenskaper här.











Kommentarer
Julia
2015-11-06 - 13:55:22

Ser galet god ut Isa, härligt att göra den i lager sådär :)
Svar: Tack, den va jättegod, prova vettja :)
Isa Falk




Skriv en kommentar

NAMN
Kom ihåg mig?


E-MAIL (publiceras ej)


BLOGG/HEMSIDA


KOMMENTAR